Jump to content
Cover for Ungdomskulturer – ett tecken i tiden-från söderamrisar till esportare
Isbn: 978-91-8855-975-3
Publisher: Vulkan Bokförlag
Category:
Children's books Social and cultural history
Accessible since: February 2017

E-book | 28 days for loan

Ungdomskulturer – ett tecken i tiden-från söderamrisar till esportare

"Ungdomskulturer- trender i tiden – från söderamrisar till e-sportare" är skriven av Christer Johansson som hela sitt yrkesliv arbetat med ungdomar. De ?esta åren som fritidsledare, fältare, ungdomssamordnare och som gymnasielärare på Barn- och fritidsprogrammet.
Under alla dessa år har författaren verkat ideellt inom idrotten, närradion och politiken och har en bred samhällssyn från ?era olika synvinklar. 10 års erfarenhet som föreläsare till tonårsföräldrar.
Hela hans brinnade intresse för ungdomar och deras nyskapande trender och aktiviteter startade för hans egen del när han och några kompisar i 15-årsåldern startade en drev en popklubb i Eslöv, CopHause, utan vuxnas inblandning i mitt en av 60-talet. Han har startat och varit aktiv i många ideella föreningar och han var en av pionjärer inom fältarbetet bland ungdomar genom att tillsammans med Rolf Svensson starta Fältgruppen i Staffanstorp 1986.
Flera hundra akademiska poäng i olika kurser/utbildningar inom ungdomars liv och tankar garanterar intressant faktabaserad läsning kryddat med personliga åsikter.
Ett genuint musikintresse och djup ny?kenhet kring ungdomars inträde i olika kulturer borgar för en uppslagsbok som många läsare kan ha glädje av.
Detta är hans fjärde bok inom genren och ger en överblick om den forskning som ?nns kring ungdomskulturer, hur de startat och varför, för att sedan glida in i dagens kulturer som är både ?era till antalet och mer svårtolkade. Internetkulturerna, spel på nätet och alla dess varianter har ett egna kapitel liksom trendsporter och musikkulturer.
Andra kapitel handlar om ungdomsgrupper,utanförskap samt fritids- och samtidskulturer.
Boken är allmänt skriven och kan läsas av alla som har intresse av ungdomar och dess kulturer.
Mer än 200 sidor med "lite om mycket" vad det gäller ungdomar och deras värld.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone