Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lex Domini
Isbn: 978-91-7577-505-0
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2017

E-bok

Lex Domini

Ett halvår har gått sedan händelserna i Lex Duplex och tiden är inne för rättegång. Livet har i viss mån normaliserats men det blir ändå inte samma sak igen. Sebastian Ekberg har blivit ett känt namn, något han inte känner sig bekväm med. Dessutom finns det många som har åsikter om både honom och vad han har gjort. Åsikter som inte enbart är positiva. Och på sjukhuset håller kollegorna distansen.

En kvinna söker upp Sebastian för att få hjälp att få klarhet i såväl sin makes som sin väninnas död. Samtidigt avbryter en av hans patienter sin cancerbehandling efter att ha blivit friskförklarad av en helandepastor. Motvilligt inser Sebastian att sakerna hänger ihop. Nyfikenheten och viljan att veta och förstå är igång igen. Tillsammans med Marie och journalisten Ove börjar de gräva i fallet och de beger sig till Gävle och Tavernakyrkan – en församling där under, mirakel och helanden står på menyn.

Lex Domini är en fristående fortsättning av Lex Duplex. Den rör sig i en frikyrkomiljö med tydligt övernaturliga anspråk och berör hur tankar, åsikter och beteenden kan påverkas i sådana sammanhang. Och inte minst vad som kan ske när den religiösa tolkningen övertrumfar den vetenskapliga ståndpunkten kring vår hälsa.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone