Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gabriel
Isbn: 978-91-8704-379-6
Förlag: Arx förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2016

E-bok

Gabriel

Gabriel är en roman om en ung pojkes omtumlande uppväxt, som fosterbarn, i det svenska folkhemmet. Ett folkhem där människor skall danas till nyttiga samhällsmedborgare.

 

Det är i den småländska skogen i den lilla staden som Gabriels liv formas. En stad som rymmer två regementen och en mångfald frikyrkosamfund förutom Svenska kyrkan.

 

Att Gabriel är fosterbarn får han smärtsamt veta av sina skolkamrater som kallar honom missfosterbarn. Genom att aldrig stiga åt sidan när han mobbas hamnar han ständigt i konflikt. Han försvarar både sig själv och sina fosterföräldrar och möter sina förövare i otaliga slagsmål. Samtidigt bygger Gabriel en mur mot sin omgivning och släpper ogärna någon innanför denna.

 

I hemmet finns ingen brist på pengar däremot på kärlek. En sträng fosterfar, chef för en alkoholistanstalt, och en sjuklig mor ger inte den fulla trygghet som Gabriel söker och behöver. I idrotten får han utlopp för sin ilska och energi. En ilska som han även testar som medlem i stadens ligistgäng. Men Gabriels inre moraliska kompass leder honom bort från gänget och han finner oreserverad respekt och gemenskap inom kyrkans verksamhet. Det blir en oväntad vändning som förändrar Gabriels framtid och liv in i vuxen ålder.

 

Romanen vänder sig till både unga och vuxna läsare och är en skildring av livet i en liten småländsk stad på 1960- och 70-talet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone