Jump to content
Cover for Våga vara rädd: en bok om utmattningssyndrom
Isbn: 978-91-9828-851-3
Publisher: Parus förlag
Category:
Psychology Medicine & Health
Accessible since: March 2016
Narrator: Lina Gottschlag
Length: 3 hours 26 minutes

Audiobook

Våga vara rädd: en bok om utmattningssyndrom

"En makalöst bra, välskriven och berörande bok om utmattningssyndrom..." (@villivonkansbooks)

Vad sker i kroppen när vi utsätts för stress under en längre tid? Hur lindrar jag min oro inför alla främmande symtom i kroppen? Vad sker med mina relationer när jag inte längre orkar hålla ihop? Kommer livet någonsin bli som det var innan, och vill jag det? När är jag redo att komma tillbaka till arbetet? 

Emma Holmgren skrev boken hon själv saknade och första upplagan gav stöd till tusentals människor. Självbiografiska delar varvas med fakta och som läsare får du följa utmattningssyndromet genom fyra faser: uppvarvning, kaos, återhämtning och nyorientering. Andra upplagan är uppdaterad med de senaste forskningsrönen kring stressrelaterad ohälsa och kompletteras bland annat med kapitel som riktar sig direkt till anhöriga och arbetsgivare. 

Boken är faktagranskad av en specialistläkare inom stressmedicin:
"Viktig och välskriven bok, hoppingivande med stor igenkänning. Mycket värdefullt för en person med utmattningssyndrom, familj och arbetsgivare. Emma Holmgren beskriver ett komplicerat medicinskt förlopp på ett lättfattligt och korrekt sätt."

Maria, som är läsare skriver: 
"Egentligen var jag skeptisk till ännu en massa information om utmattningssyndrom, tänkte att boken säkerligen inte kommer ge mig något nytt. Endast några sidor in i boken sköljs allt över mig och jag känner mig förstådd. Hon förstår. Jag förstår. Insikterna haglar. Allt blir glasklart. Och med lättnaden kommer sorgen. Boke
n är skriven till mig." 


Som egenutgiven har Våga vara rädd sålt i över 10 000 exemplar och i juni 2019 kom den ut som pocket hos Bonnier. 

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone