Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Pojken i bäcken
Isbn: 978-91-8818-705-5
Förlag: Ebes förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2015

E-bok

Pojken i bäcken

En pojke är försvunnen! Tyst smyger en annan pojke förbi den upprörda skaran som nu är på väg i en skallgångskedja. Pojken är Johan, åtta år, och han bär på en hemlighet som kommer att utgöra en tung börda i hans unga liv.

Johan ryser, han kniper hårt ihop sina ögon och tänker på det som hände vid bäcken. Han ser för sitt inre hur de båda står nere vid bäcken de var förbjudna att leka vid, och låter långsamt händelserna spelas upp för sitt inre.


POJKEN I BÄCKEN är Lars Alms debutroman och handlar om pojken Johans uppväxt i gruvstaden Kiruna under 1950-talet. En oskyldig lek får ett tragiskt slut och som en följd av denna upplevelse kommer skuldkänslorna inte ge honom någon ro utan följa honom som ett dåligt samvete genom hans barndom och tidiga ungdom.

Ytterligare börda läggs på den unge pojkens axlar då hans familjesituation dessutom präglas av otrygghet på grund av faderns drickande och våldsamma humör under spritens inverkan. För Johan ökar otryggheten alltmer och han får svårt att klara av de mest vardagliga ting. Johans mamma och pappa skiljer sig efter år av slitningar och Johan tror då att tillvaron säkert blir bättre, men så blir inte fallet, snarare tvärtom.  

ROMANEN om Johan med boktiteln ”Pojken i bäcken” påbörjades för drygt två år sedan och tog sig inledningsvis formen av ett projekt som i huvudsak var tänkt för ett personligt bruk och som baserat på egna erfarenheter, vad andra berättat och ren fiktion beskriva en pojkes uppväxt i en dysfunktionell familj.

Händelserna utspelar sig i ett gruvsamhälle i norra Sverige. Johan får kämpa såväl med att anpassa sig till en ganska så bister och stundtals brutal tillvaro som att finna sig själv och den väg han vill gå.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone