Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Affeland
Isbn: 978-91-8767-167-8
Förlag: Mix Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok

Affeland

När vi var i Afghanistan sa man hela tiden att vi var där för att göra skillnad. Jag vet inte om vi gjorde det. När jag tänker på det nu tror jag att det snarare var Affeland som gjorde skillnad med oss, utan att vi märkte det medan det hände.

Vad driver en vanlig svensk kille att åka iväg som soldat till en krigshärd? Och vad händer egentligen med ett psyke i skarpt läge - när beslutet om att döda andra människor måste fattas helt utan eftertanke? Den nyutbildade svenska soldaten Marcus förväntar sig det stora äventyret när han får chansen att åka till Afghanistan för att ansluta sig till den svenska styrkan på plats. Under den rutinerade mentorn Djungel-Jims beskydd får han skåda kriget på nära håll. Men kriget är svårbegripligt och våldet oförutsägbart och ingenting blir som han föreställt sig.

Wilhelm Agrell är författare, freds- och konfliktforskare samt professor i underrättelseanalys med stor kännedom om kriget i Afghanistan. Affeland bygger bland annat på författarens egna intervjuer med soldater som varit på plats i Afghanistan.

Han har skrivit en rad faktaböcker, vuxenromaner och ungdomsböcker och blivit belönad med Nils Holgerssonplaketten.

I e-boken medföljer bonusmaterial i form av autentiska foton från det svenska lägret.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone