Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Havrefarsan
Isbn: 978-91-8772-580-7
Förlag: A Nice Noise
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2015
Uppläsare: Leffe Delo
Length: 5 timmar 24 minuter

Ljudbok

Havrefarsan

En pappa som undrar vad som hände. En upprorisk tonårsdotter som älskar hästar. Det kan bara gå åt helvete.

En bok om hästar och kärlek, om samarbete och motarbete. Med humor och allvar ger Leffe Delo farsor och morsor handfasta råd på vägen.

När Leffe Delos struliga tonårsdotter Nikki förälskar sig i hästlivet förvandlas Leffe till havrefarsa. Plötsligt tvingas han tillbringa all sin lediga tid i stallet, eller ute på vägarna – på väg till eller från hästarna, stallen och tävlingarna. Han konfronteras med hästmaffian, lär sig vad ett schabrak är och jagar hästar som rymt. Allt för att Nikki ska få glittra. Det här är en bok om hästar och kärlek, om
samarbete och motarbete. I kamp med ex-fruar, socialen och en dotter som riskerar att hamna snett, lotsar Leffe Delo sig genom hästvärlden på jakt efter uppfostringens facit. Med humor och allvar ger han tonårsföräldrar handfasta råd på vägen.

“Yalla! Köp boken – jag behöver nya hästsaker! Och skor! Och en ny häst! Och en Iphone!“
Nikki, Leffes dotter

Leffe Delos öppenhjärtiga och självutlämnande skildring av relationen med den hästintresserade tonårsdottern varvas med andra inte sällan självbiografiska historier om föräldraskapets alla utmaningar. Han blandar originella anekdoter om högt och lågt med en blixtrande självironi och en observationsförmåga som är få förunnad.

Leffe Delo (född 1969) är uppvuxen i Hökarängen i Stockholm. Han arbetar som skrivcoach och
spökskrivare, och bor numera i Skåne med sin fru, skräckförfattaren Caroline L Jensen. Havrefarsan är Leffes debut, och han har numera bara hästar i frysen.


Sagt om boken

“Det är en ärlig, utlämnande, allvarlig, rolig och gripande bok om Delos relation och kärlek till sin  tonårsdotter Nikki och sina övriga barn och hur det är att vara skilsmässopappa av idag."/ Henric Ahlgren, Btj


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone