Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En värld utan slut
Isbn: 978-91-0015-371-7
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2015

E-bok

En värld utan slut

"Många bad mig att skriva en fortsättning", har den brittiske thrillermästaren Ken Follett berättat om sin största framgång, Svärdet och spiran, den myllrande romanen om ett medeltida katedralbygge. Nu har han gjort det: En värld utan slut  återvänder till staden Kingsbridge och dess katedral 150 år senare.

Tack vare sin katedral har Kingsbridge blivit ett blomstrande handelssäte, vars välmåga nu hotas av stora händelser ? digerdöden, hundraårskriget ? och små: interna slitningar i klostret och köpmannagillet. Precis om i föregångaren ställs vetgirighet och fördomsfrihet mot maktlystnad och inskränkthet i en mustig, underhållande och våldsam krönika över människolivet i en medeltida stad.

Vi skriver 1327, det är Allhelgonahelg och fyra barn smiter ut i den förbjudna skogen utanför Kingsbridge. Där bevittnar de det brutala överfallet på en riddare, som lyckas övermanna sina angripare och svårt sårad söka skydd i klostrets hägn. De fyra barnens öden sammanflätas genom den mörka hemligheten - i kärlek och lust, hat och avundsjuka. En drar ut till hundraårskrigets bloddränkta slagfält, en söker sig till kontinentens katedralbyggen för att lära sig nya och djärvare byggtekniker, en söker sig till läkekonstens förbjudna hemligheter och en försöker bara överleva som rättslös bondhustru. Den trånga medeltida världen knakar hela tiden i sina fogar inför all ny kunskap och nya influenser som långsamt men obevekligt tränger in i staden, där de lever sina liv i katedralens skugga. De behöver fantasi, mod och nyfikenhet för att Kingsbridge ska överleva krig, pest och religiös intolerans.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone