Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Något så vackert
Isbn: 978-91-8794-918-0
Förlag: Ord & Visor
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2015

E-bok

Något så vackert

I ett samhälle i forna DDR sitter Paula Müller och skriver mejl till den unga Lise i Malmö. Mejlen kommer olyckligt för Lise har just fått veta att hon är dödligt sjuk. Lises far är präst och det är om honom mejlen handlar. Han har en gång förrått Paula Müller och hon vill ställa honom till svars.

Lises far är en omtyckt person. Hur kunde han ange Paula som bara ville ha en ny framtid i väst? Han är ju inte en okänslig människa. Han är en hyllad romanssångare, uppskattad för sina sensibla tolkningar. Han reser runt på programkvällar och konvent med sitt anförande När ens älskade försvinner som handlar om hans hustru Irmelin som drabbades av demens. Och detta ger honom en stor glädje:att få beröra människors hjärtan.

Lise och hennes far är mycket fästa vid varandra. Och nu ska Lise dö.Och samtidigt får hon dessa mejl från Paula Müller som kräver hennes uppmärksamhet. Finns det någon utväg alls?

Christina Bergil är sjukhuspräst i Lund. Hon har tidigare gett ut en avhandling om Birgitta Trotzig samt romanerna Sju vita vargar i ett träd och Den jag var innan.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone