Jump to content
Cover for Knutar och kors
Isbn: 978-91-7523-342-0
Publisher: HörOpp!
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: December 2014
Narrator: Mats Eklund
Length: 7 hours 35 minutes

Audiobook

Knutar och kors

»Men här, i Edinburgh! Det är ju otänkbart.«
Det »otänkbara« är att två flickor har försvunnit och hittats mördade. Och nu är en tredje flicka försvunnen; förmodligen har hon gått samma tragiska öde till mötes. Kommissarie John Rebus som röker och dricker för mycket, och vars egen dotter har flyttat ifrån honom tillsammans med hans desillusionerade före detta hustru är en av de många poliser som är på jakt efter mördaren.
Rebus är själv jagad av sitt förflutna. Och snart börjar han få anonyma brev med knutar på snören, tändstickor i kors och förbryllande innehåll som leder honom in i en lek vars regler han inte känner till. En lek på liv och död.
Knutar och kors är den första boken i Ian Rankins serie om John Rebus.

»Storbritanniens främsta kriminalförfattare.« DAILY MIRROR

»En fantastisk bok, lysande skriven. En perfekt ingång till ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap.« MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE, SVT

»Ingen annan författare skriver lika rika och vittomspännande kriminalromaner som Ian Rankin.« LITERARY REVIEW

»Polisens interna maktspel och korruptionen på högsta nivå skildras med en isande träffsäkerhet.« DAILY TELEGRAPH

IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd världen över för sin romanserie om kommissarie John Rebus. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award, en CWA Gold Dagger, en CWA Diamond Dagger och en Chandler-Fulbright Award, och räknas i dag till kriminallitteraturens största namn. Knutar och kors inleder Modernistas utgivning av John Rebus-serien och presenteras här för första gången på svenska, i översättning av David Nessle.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone