Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nattliga tankar, porr och alltings jävighet i media - En intervju med eftervågornas furste Kjell Alinge
Isbn: 978-91-7423-529-6
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single
Tillgänglig sedan: oktober 2014

E-bok

Nattliga tankar, porr och alltings jävighet i media - En intervju med eftervågornas furste Kjell Alinge

Den här texten publicerades ursprungligen i Playboy, nr. 1 1999

”På ytan är Kjell Alinge en medielegend med sitt på det torra; lyckligt samboende i en vacker etagelägenhet, där feta checkar från diverse reklamjobb regnar genom brevlådan. Här vadar han omkring bland 400 tv-kanaler och fyra fjärrkontroller, här finns lp, cd och videofilmer i tusental. Böcker och tidningar trängs i hyllor och på golv. Fantomen knuffar till Vouge så den faller på Time. På toaletten hänger en liten jordglob i plast, men mannen som äger den lämnar aldrig Stockholms östra malm."

Håkan Lahger är en av Sveriges ledande musik- och nöjesjournalister. Började på Dagens Nyheter i slutet på 70-talet och startade musiktidningen Schlager på 80-talet. Har arbetat för flertalet ledande magasin och tidskrifter genom åren samt skrivit ett drygt halvdussin böcker, bland annat Proggen - musikrörelsens uppgång och fall och om det legendariska skivbolaget Metronome - De legendariska åren. Vidare böckerna Ulf Lundell - Den vassa eggen och Bob Dylan - En kärlekshistoria, hösten 2013 kom Helikopterpiloten - berättelsen om ett rån.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone