Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tibastens sång
Isbn: 978-91-8794-906-7
Förlag: Ord & Visor
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2014

E-bok

Tibastens sång

Året är 1942. Byrådirektör Uno Lindgren möter den unge musikstudenten Laci Aschmann på tåget. Uno fattar intresse för honom. Det visar sig att Laci, trots hemvist i Sverige och judisk börd, har tvångsinkallats till tyska armén.
Uno känner på sig att den här mannen minst av allt vill ut i något krig för att döda. Framförallt undrar han hur denna inkallelse överhuvudtaget kunnat äga rum.

Tibastens sång är en roman med dokumentär bakgrund om fyra år i en människas liv. En roman om fyra år i krig, men som också bär hopp om glädjens återkomst. Framförallt handlar Tibastens sång om konsten att överleva.

Cecilia Boldemann är född 1948 och dotter till tonsättaren Laci Boldemann och dramatikern Karin Boldemann och den enda i sin ursprungsfamilj som hittills inte haft ett yrke med konstnärlig anknytning. Hon är docent i socialmedicin och verksam som forskare vid Karolinska Institutet. Parallellt med ett författarskap som framförallt varit inriktat på facklitteratur, har berättelsen om fadern, Laci, vuxit fram inom henne.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone