Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En julsaga (Telegram klassiker)
Isbn: 978-91-7423-265-3
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2013

E-bok

En julsaga (Telegram klassiker)

En julsaga, även känd på svenska som En spökhistoria vid jul, En spökhistoria i juletid, En julberättelse, En julhistoria, En julsång på prosa och Julaftonen (engelsk originaltitel: A Christmas Carol. In Prose. Being a Ghost Story of Christmas) är en kortroman av Charles Dickens och ett hans mest populära verk. Berättelsen har filmatiserats åtskilliga gånger, bland annat av Disney.

En julsaga handlar om den bittre, gamle girigbuken Ebenezer Scrooge och hans personliga förvandling efter övernaturliga besök från den döde, forne kollegan, Jacob Marley och de tre spökena: Gångna julars Ande, Nuvarande julens Ande och Kommande julars Ande. Publiceringen av En julsaga resulterade i en pånyttfödelse för gamla jultraditioner i England, men även om den för läsaren målar upp bilder av lycka, glädje, värme och liv, finns där också starka, oförglömliga bilder av mörker, förtvivlan, kyla, sorg och död.

Telegrams utgåva av En julsaga innehåller inte bara den svenska texten utan även den engelska förlagan. Dessutom 8 originalillustrationer av John Leech.

Charles John Huffam Dickens
(7 February 1812 – 9 June 1870) var en brittisk författare och samhällskritiker. Han skapade några av världens mest minnesvärda litterära karaktärer och anses vara en av de största och mest framträdande engelskspråkiga författarna under den så kallade viktorianska eran. Under hans livstid uppnådde hans böcker en spridning som tidigare saknat motstycke och hans litterära genialitet är vida ansedd bland kritiker och akademiker. Hans romaner och noveller fortsätter att än i dag vara enormt populära och älskade världen över.

Omslag:
Christopher Stenseth



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone