Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag är skillnad
Isbn: 978-91-9804-344-0
Förlag: Transcenders Media
Kategori:
Romaner Unga vuxna
Tillgänglig sedan: augusti 2013

E-bok

Jag är skillnad

Maxi Delica, eller Jonathan Lindgren som han egentligen heter, är en 22-årig kille – fotomodellsnygg, med hög intelligens och ett brinnande hat. Han är sångare i Permafrost, ett band på uppgång, och börjar få status som rockikon – om än bara i industriscenens något begränsade tillvaro.

Alla älskar Maxi Delica, och lika många hatar honom. Livet är en scen och världens samlade ögon betraktar Jonathan. Eller Maxi. Men i ensamheten skallar det tomt, och pendeln svänger allt snabbare mellan depression och maniskt skapande. Det utsvävande och kaotiska livet på turnéerna och den provocerande attityden, som får människor att antingen avsky eller beundra honom, börjar ta ut sin rätt. För att inte tala om drogerna.
En kollaps är oundviklig. Men vem är Jonathan egentligen, när det blir tyst omkring honom – när strålkastarljusen slocknar och han inte längre står på en scen?

Jag är skillnad handlar om identitet och identitetsförlust, om uppblåsthet och mindervärde, om skapande, och om hatet som föds ur att inte bli sedd och älskad för den man är. Den handlar också om att med hjälp av en annan människas blick upptäcka nyanser mellan svart och vitt.

Bobbi A Sand är speldesigner och författare från Malmö. Hon älskar subkulturer, musik och att skapa saker. Utöver projektet Transcenders driver hon spelföretaget Ozma Games.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone