Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vila : om den sköna konsten att varva ner
Isbn: 978-91-7424-377-2
Förlag: Bonnier Fakta
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: augusti 2013

E-bok

Vila : om den sköna konsten att varva ner

Vi lever i ett 24-timmarssamha¨lle med oa¨ndliga aktiveringsmo¨jligheter. Gra¨nserna mellan dag och natt, arbete och fritid, aktivitet och vila, suddas ut alltmer. Kraven finns att vi ska vara tillgängliga jämt, via mejl, sms och mobilsamtal. Samtidigt ökar så kallade utmattningssyndrom, som kan leda till depressioner och sjukskrivningar. Finns det något samband? Hur ska man hitta en balans i livet när livspusslet ibland känns övermäktigt?

Ny forskning tyder pa° att det a¨r vilan – och inte stressen – som a¨r avgo¨rande fo¨r hur vi klarar belastning och kan bibeha°lla en god ha¨lsa genom livet. Men det räcker inte att åka på en SPA-resa vart tredje år, vi måste se till att få ordentliga pauser här och nu, varje dag.  Det som brister hos många människor är tid för återhämtning i vardagen. Pauser då bara vi bara sätter oss ner en stund och accepterar nuet, eller pauser då vi gör något helt annat för en stund.

Boken Vila innehåller förslag på praktiska o¨vningar, hur man kan tra¨na sig i att sla¨ppa taget och kanske vara lite mindre perfektionistisk. Författaren Marie So¨derstro¨m ger inspiration, fo¨rslag och konkret vägledning på hur man kan få utrymme till att vila i vardagen, mitt i ett aktivt liv. Hon la¨r ut tekniker som mindfulness och acceptans, och delar frikostigt med sig av sina personliga erfarenheter.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone