Hoppa till innehållet
Omslagsbild för BEFRUKTANSVÄRT piiparjuricoco
Isbn: 978-91-8711-923-1
Förlag: Bokförlaget Axplock
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2013

E-bok

BEFRUKTANSVÄRT piiparjuricoco

I sin debutroman målar Gunnar Kungur en brokig fresk av västkustska drop outs, en thaiflicka som en haschande svensk räddar undan prostitution till att bli heroinhora i Göteborg, en korvälskande musikfreak, en estnisk pepparrotsfantast och frihetstörstande kokosodlande flygplanskapare. I en allt snabbare karusell mixas de olyckligas öden, på flykt undan själsliga våndor, ackompanjerat av det sena 1900-talets gitarrgudar, i luften buren åter till det hägrande paradiset Thailand.

Befruktansvärt är en mustig men även insiktsskapande roman om människors utsatthet och utanförskap, och deras osaliga, ibland i drogdimma, sökande efter samhörighet och själslig frid. Kungur visar med Befruktansvärt stora kunskaper i såväl människors sargade själsliv och försök att hela sig själva, som gitarrockens universum. Befruktansvärt är en doft- och smakrik roman om såväl levandets vådor som glädjeämnen.

Författaren Gunnar Kungur, född och uppvuxen i Gävle men bosatt i Göteborg sedan 1976. Arbetande från tidigt åttiotal som samtalsterapeut inom psykiatrin, företrädesvis med narkotikamissbrukare.

Materialet har jag samlat under mina år i livets snårskog, där musiken varit en ständig följeslagare och källa till inspiration.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone