Jump to content
Cover for Vad är vetenskap och 100 andra jätteviktiga frågor
Isbn: 978-91-8700-739-2
Publisher: Bokförlaget Langenskiöld
Category:
Science
Accessible since: April 2013

E-book

Vad är vetenskap och 100 andra jätteviktiga frågor

Martin Ingvar är hjärnforskare, professor i klinisk neurovetenskap och sedan 2007 chef för Osher centrum för integrativ medicin på Karolinska institutet i Solna. Martin Ingvar har tillsammans med Gunilla Eldh skrivit de populära böckerna om Hjärnkoll. Martin Ingvar är styrelseledamot i stiftelsen World Childhood Foundation och ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien sedan 2007.

Ska man vara skeptisk mot vetenskap? Kan vetenskapen konstatera att gud inte finns? Är all vetenskap betydelsefull? Frågor som det är lätt att ha åsikter om, men vad är fakta? Boken Vad är vetenskap? erbjuder ett kort och ett långt svar på dina vetenskapliga frågor.

1. Är vetenskap sann?

Kort svar: Ja om man utgår från en korrekt modell.

Långt svar: I en värld där kunskapen hela tiden utvecklas är det inte alltid enkelt att veta vad som är sanning. Man måste därför alltid se vetenskapen som en del av den tid och kultur den har att spegla. Samtidigt innebär den vetenskapliga metoden en möjlighet att systematiskt pröva sanningshalten i alla påståenden som omger oss. Enkelt uttryckt kan man säga att vetenskapen harmöjlighet att att ge den bästa möjliga beskrivningen av sanningen utifrån vad man vet idag.

En konceptserie skapad av konstnären Ernst Billgren och förläggaren Susanne Hamilton.


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone