Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fjärilseffekten
Isbn: 978-91-7036-828-8
Förlag: Storyside
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2012
Uppläsare: Karin Alvtegen
Length: 7 timmar 26 minuter

Ljudbok

Fjärilseffekten

En bil krockar av oförklarlig anledning med ett Intercitytåg. Elva människor dör. Men vad ledde egentligen fram till olyckan? Fanns det ett exakt startö­gonblick? Vem mer än bilföraren delar skulden?

Alla händelser förgrenar sig bakåt, tillfälligheter länkas i ett oändligt nät som leder fram till nu.

I hela sitt liv har Bodil anpassat sig efter omgivningens behov och för­väntningar. 55 år gammal drabbas hon av obotlig sjukdom som mäter ut hen­nes tid. Hon begrundar sitt liv och tän­ker tillbaka för att knyta ihop trådarna. Framför allt vill hon hinna närma sig sin dotter Viktoria. En högpresterande jurist som trots sina fördomar ser sig tvungen att söka hjälp hos en psykote­rapeut. Innan Bodil hinner berätta om sin sjukdom bryter Viktoria kontakten med löftet att höra av sig om några månader.

Andreas lever ett okomplicerat liv med fru och barn i en välbärgad Stockholmsförort. Av en tillfällighet befinner han sig i en butik som utsätts för rån och han blir hotad till livet. Händelsen berövar honom känslan av trygghet och förmågan att sova. Han börjar ifrågasätta allt mer i sitt liv och bit för bit faller hans värld isär. Utan att känna till varandras exis­tens rymmer Bodils liv val som indi­rekt påverkar Andreas öde.

Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Om den fria viljans kamp mot barndomens kraft. Och om vår ovilja att försonas med livets villkor – att vi alla en gång måste ta farväl av livets angelägenheter.

 

 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone