Hoppa till innehållet
Omslagsbild för NOG
Isbn: 978-91-8553-526-2
Förlag: Kalla Kulor Förlag
Kategori:
Romaner Humor
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

NOG

"Redan efter några sidors läsning var jag fast. Sällan stöter man på en så skarp, elak, giftig och rolig samhällssatir. " Mats Qviberg

Arne Svensson är en tystlåten, duglig och principfast revisor. Men en dag får han helt enkelt NOG. Ställd inför orättfärdiga avgifter, skatter, krav och pålagor gör den tidigare stöttepelaren enmansrevolution. Och innan han ens själv förstått vad som händer, har revolutionen spritt sig och det nybildade NOG-partiet börjar få fasta former med honom själv som överraskad partiledare. Tillsammans med grannfrun, dottern, den medietokige polischefen, en bindgalen hemvärnsman, en illusionsbefriad före detta folkpartist, den undersköna Jenny och ytterligare några märkliga existenser ställer NOG-partiet med en redig oreda i samhället.

NOG är både en politisk och en opolitisk satir. Den driver friskt med det svenska partipolitiska landskapet utan att ta ställning åt något håll. Den blottlägger med all önskvärd tydlighet många av bristerna i vårt samhälle och den cynism som genomsyrar maktens förhållande till sina medborgare.

Tomas Linnala har bland annat jobbat som journalist på Dagens Industri och har ett stort intresse för samhällsvetenskap, historia och ekonomi. NOG är hans första publicerade verk.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone