Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nu ska vi sjunga
Isbn: 978-91-8063-922-4
Förlag: Modernista
Kategori:
6-9 år Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Nu ska vi sjunga

En av de mest klassiska svenska sångböckerna i påkostad nyutgåva

Nu ska vi sjunga är en av de mest klassiska och älskade svenska sångböckerna. Första utgåvan kom ut redan 1943 på initiativ av Alice Tegnér - som en insats för att främja sångundervisningen i skolan. Sedan dess har visorna sjungits av miljoner svenskar, både hemma och i skolan.
Boken är pedagogiskt uppdelad i teman som julsånger, årstidssånger och lekvisor. Här samlas de bästa barnsångerna ur den svenska visskatten: »Lasse liten«, »Mors lilla Olle«, »Tomtarnas julnatt«, »Majas visa«, »Trollmors vaggsång«, »Videvisan« och många andra.
Nu ska vi sjunga presenteras här i en påkostad presentutgåva, med noter, sångtexter och klassiska illustrationer av Elsa Beskow.

ALICE TEGNÉR [1864-1943] var en svensk kompositör, musiklärare och organist, och betraktas som vår största skapare av barnvisor under första hälften av 1900-talet.

ELSA BESKOW [1874-1953] var en av Sveriges stora barnboksförfattare och illustratörer, inte minst känd för sina sagor om den lilla, lilla gumman och Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone