Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Psykosocial spilltid - ett sätt att mäta effektivitet i organisationer
Isbn: 978-91-8973-995-6
Förlag: Media 24 / Digibook
Kategori:
Psykologi Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: juni 2023

E-bok

Psykosocial spilltid - ett sätt att mäta effektivitet i organisationer

Varför skriver man en bok om hur man kan mäta effektivitet i organisationer som bygger på mjuka värden? Ämnet som sådant torde vara omöjligt att mäta då det bygger på mätningar utifrån bland annat organisationskultur, ledarskap och arbetsmiljö. 

Jag har sedan i början av 2000-talet funderat på hur dessa faktorer påverkar och vilka konsekvenser det får för organisationer. Dessa dolda faktorer redovisas normalt aldrig i årsredovisningar men de har en avgörande inverkan på verksamheters resultat. 2003 skapade jag ett begrepp för att sätta en etikett på detta dolda spill, något som jag benämnde psykosocial spilltid. Begreppet blev känt för många genom att det publicerades 2008 i dagstidningar, facktidningar, radio och i TV.

Boken vill ge dig som läsare en ökad förståelse för att det finns andra dimensioner som påverkar en verksamhets resultat och inte bara de uppenbara direkta mätbara processerna. 

Anders Larson har under många år arbetat strategiskt och operativt med att utveckla privata och offentliga verksamheter. Han är marknadsekonom och har en fil.mag. i beteendevetenskap och psykologi. Under sina 20 år som chefscoach, organisations- och ledarskapskonsult har han samlat material från många offentliga och privata verksamheter. 

Anders Larson har tidigare skrivit böckerna, Från ledarskap till vinst med ett förbättrat humankapital 2005, Från ledarskap till vinst 2012 och Tilliten och ledarskapet 2021.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone