Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vodka & Hubba Bubba
Isbn: 978-91-8960-162-8
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2022
Uppläsare: Jonas Lööf
Length: 7 timmar 27 minuter

Ljudbok

Vodka & Hubba Bubba

Vodka & Hubba Bubba är den första romanen i en biografitrilogi-serie.

Romanen handlar om hur jag som nioåring flyttade till Sverige efter en dramatisk och uppslitande skilsmässa mellan mina föräldrar i mitt gamla hemland Peru.

Mor träffade sedan en svensk man vid namn Rolf i en taxikö i centrala Lima. De delade på taxin då de skulle åt samma håll och detta tillfälliga mötet ledde i sin tur att mor följde med Rolf till Sverige för att kolla läget och kärleken där. Under tiden bodde jag och min lillebror hos våra farföräldrar vid havet. När mor kom tillbaka var hon övertygad om att Sverige var den rätta platsen för oss men jag trivdes hos mina farföräldrar och ville än hellre bo med far. Tyvärr visade far inget större intresse att ha mig kvar hos sig då han hade träffat en annan kvinna. Oroad att aldrig få träffa min lillebror mer bestämde jag mig i sista sekunden att följa med. Hösten 1972 anlände vi Arlanda och jag minns tydligt än idag hur vackra färgerna på löven var när jag tittade ut genom flygbussfönstret. Men Sverige var väldigt främmande för mig. Vi bodde i en liten mörk etta på Ringvägen, det var kallt, mörkt, maten smakade konstigt och folk sjöng när de talade sitt obegripliga språk. Jag och min lillebror hamnade i en skola på Söder där vi lärde oss mer grekiska än svenska. Jag ville åka hem! På sommarkollot däremot lärde vi oss alla svenska svordomar och snuskiga ord och där åkte jag även på stryk när jag ljög att jag var djurgårdare redan innan jag flyttade till Sverige!

Från Södermalm flyttade vi sedan till nybyggda Fisksätra där jag träffade min första riktiga vän i det nya landet och vi är fortfarande vänner än idag!

Sedan vart det dags för flytt igen och denna gång till Lidingö. Rolf visade sig ha en villa där, som han visserligen delade med sin nyligen frånskilda fru, men huset var stor nog att hysa båda hans familjer i. Vi blev en stor familj helt enkelt. Jag skaffade allt fler vänner och började trivas riktigt bra!

1975 föddes vår lillasyster, mors efterlängtade dotter och den händelsen övertygade mig att Sverige nu var mitt nya hem.

Sommaren 1979 var jag iväg med goda vänner på midsommarfirande med tält till en liten holme utanför Lidingö. Vi hade korv, bröd, ketchup och en massa öl samt sprit med oss men ingen av oss hade tänkt på att ta med frukost. Det enda jag hittade dagen efter var Vodka och Hubba Bubba. Där vid det soliga strandbrynet satte vi oss, jag och min skolkompis Anders, och tuggade tuggummi, rökte cigaretter och drack vodka och jag började då berätta för honom hur det kom sig att jag hamnade i Sverige!


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone