Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Att leva nära hjärtat
Isbn: 978-91-8879-934-0
Förlag: Lava förlag
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

Att leva nära hjärtat

Var livet inte mer än så här?

Den här en bok till dem som alltför ofta suttit med stela axlar och bankande hjärta sena kvällar, kanske med ett material som ska lämnas in eller med förberedelser för en dragning. De som vaknat fram på småtimmarna och ältat vad de känner att de borde ha gjort och sagt, eller oroat sig för att ha missat. De som reflekterat över vilka de är och kanske inte alltid gillat det de sett. De som någon gång lovat sig själv att aldrig mer kompro-missa bort sig själv eller pressa sig så hårt.

Den som vågar ta bokens titel på allvar och försöka leva nära hjärtat utmanar den vedertagna tesen om att vi måste ha ett utstakat mål och anstränga oss för att nå dit vi vill. Men och här invänder du kanske går det att leva utan tuffa mål och dagliga krav i dagens jäktade samhälle? Ja, enligt författaren går det, om man ger sig själv tiden att flytta ner lite av det som processas i hjärnan till hjärtat.

Boken Att leva nära hjärtat ger inga svar, har inga checklistor eller pigga tips om hur man bör göra för att bli mer tillfreds eller lyckligare. Däremot finns det många frågor. Frågor som bara den som medvetet och nyfiket öppnar sitt hjärta kan svara på. Detta eftersom man genom att göra sig medveten om sig själv startar en organisk process där vår vilja och strävan kan ersättas med en längtan som tar sina kliv i sin egen takt.

Anna Blomquist är sjuksköterska och civilekonom och arbetar i eget företag med tillväxtrelaterade frågor med individer, företag och organisationer som kunder. Anna har under de senaste tio åren fördjupat sig i de processer som formar en människa och olika tekniker för att uppmärksamma och arbeta med de utman-ingar människor idag ställs inför. Att leva nära hjärtat är hennes debutbok.

En bok som:
Utmanar tesen om att vi behöver anstränga oss hårt för att nå dit vi vill
Utmanar tesen om att vi behöver vara modiga för att utvecklas
Ställer frågor som gör att läsaren kan komma i kontakt med sin längtan
Ger inspiration till ett liv som präglas av mjukhet, enkelhet och avslappning
Ger inspiration till ett liv i balans med sig själv



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone