Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Utan logik i Kassel
Isbn: 978-91-8825-307-1
Förlag: Bokförlaget Tranan
Kategori:
Romaner Litterära essäer Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: februari 2017

E-bok

Utan logik i Kassel

Författaren Enrique lyfter telefonluren och får ett kryptiskt meddelande från en kvinna som representerar konstutställningen Documenta, som vart femte år invaderar den tyska staden Kassel. Arrangörerna vill att han ska sitta på en kinesisk restaurang i stadens utkant och skriva inför publik, säger hon – som en konstinstallation. Han antar erbjudandet, något motvilligt. Men väl på plats reagerar den buttre och lite pessimistiske mannen oväntat positivt på all den märkliga samtidskonst som omger honom. Han begriper inte mycket, varken av konsten eller av språken som talas, men det hindrar honom inte från att fascineras och på sitt alldeles eget vis förstå.

Utan logik i Kassel är en charmig skildring av ett uppvaknande. Genom en egensinnig blandning av  fiktion, essä och självbiografi skriver den spanske kultförfattaren Enrique Vila-Matas fram ett försvarstal för litteraturen och konsten, i en era då allt annat tycks ha företräde.

Enrique Vila-Matas (född 1948 i Barcelona) är en av den samtida spanskspråkiga litteraturens främsta författare. Hans verk har översatts till fler än 35 språk och han har tagit emot en ansenlig mängd priser för sitt skrivande.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone