Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vita bergens barn
Isbn: 978-91-0013-484-6
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2013

E-bok

Vita bergens barn

Vita bergens barn berättar om människor vi mött i Vävarnas barn och Krigens barn och om deras efterkommande, under Karl Johans och Oscar I:s tid. Det är nästan bortglömda år i Sveriges histroria. Stockholm var en efterbliven stad med 70.000 invånare, som tävlade med Konstantinopel om att vara Europas vackraste och smutsigaste stad.

Men dramatiska händelser saknas inte i det stillastående. Kolerans härjningar är våldsamma, häftiga bränder hotar att lägga halva staden i aska. Och revolutionsrörelserna ute i Europa når också dit och framkallar upprorsungar som ställer huvudstaden på ända och kommer de besuttna att frukta för liv och egendom.

Men framför allt är det människorna och deras anspråkslösa vardag som Per Anders Fogelström så överlägset fångar i sin berättelse. De mycket fattiagas liv på östra Söder, kring Vita bergen och Hammarby sjö står friskt och levande för oss och engagerar oss genom sin värme och humor i allt det myckna som händer Fogelströms människor.

På slutet träffar vi också personer från Mina drömmars stad. På så vis knyts de båda stora romanserierna ihop till en svit med oöverträffad läsning om Stockholm genom 200 år.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone